Kolozsvári X-akták
2017. november 27. írta: Rebeka K.

Kolozsvári X-akták

Ki ne hallott volna már a Kolozsvár mellet fekvő Hója erdő hátborzongató sztorijainak legalább egyikéről, ha nem a városi szóbeszédekből, akkor a médiából, hiszen a közel 300 hektáron fekvő erdő világszerte a paranormális jelenségek paradicsomának számít.

Az erdélyi bermuda háromszögnek is nevezett rengeteg, szokatlan jelenségeire az 50-es években figyeltek fel először, azóta már a Hója erdőt az egész világ megismerte. 2013-ban a BBC beválasztotta a világ 5 legfélelmetesebb erdei közé. A cikk szerint a helybéliek úgy vélik, hogy az erdő közepén található tisztás egy portált rejt, amely átjárást biztosít egy másik világba, azonban azok, akik átmennek, lehet soha nem térnek vissza.

Alexandru Sift, biológus volt az első, aki elkezdte a jelenségek tanulmányozását. Az 50-es évek elején az erdőben sétálva Sift több érdekes alakzatot vélt felfedezni, amelyekre egy közember pusztán természeti jelenségként figyelt volna fel. Miután lefényképezte őket, rájött, hogy az általa látott struktúrák száma sokkal nagyobb, mint a szabad szemmel érzékelhetőké. Az 1970-es évek után Sift kutatásait különböző romániai tudósok folytatták. Majd, számos külföldről (Amerika, Franciaország, Németország, Magyarország) származó kutatócsoport fésülte át a terepet ugyancsak rendkívüli jelenségekre bukkanva.  A tudósok szerint az erdőben ideiglenesen gamma- és béta-sugárzás következik be, ami néhány esetben olyan intenzív, hogy nem csak az emberekre, hanem az elektronikai berendezésekre is hatást gyakorolhat.

Adrian Pătruţ, a Román Parapszichológiai Társaság elnöke, valamint a kolozsvári „Babeş- Bolyai” Tudományegyetem doktor-docense, is azok közé tartozott, akik a környék jelenségeit tanulmányozták. 32 év kutatása után Patruţ azt állította, hogy az erdőben egy ismeretlen jelenség megy végbe, amely kapcsolatba lép az emberi aggyal, ahhoz, hogy a fizikai valóságban is megnyilvánulhasson.

Pătruţ számos paranormális jelenség tanúja volt, a kutatás során. Beszámolt arról, hogy az erdőben a fák is szokatlan biológiai jelenségeket idéznek, furcsa alakzatokban összecsavarodnak, egyik ottjártakor a fák tetejéről forrás módjára valamilyen nedv szivárgott, majd másnapra felszívódott. Télen a hóban különös lábnyomokra bukkant, amik hírtelen eltűntek. A kamerák és fényképezőgépek elemei maguktól lemerültek.

Patruţ utolsó analízise alapján kimutatta, hogy a leggyakoribb jelenségek a következők: szabad szemmel látható, vagy láthatatlan repülő formák az égen, vagy a talaj közelében, statikus, vagy repülő éjszakai színes, illetve egyszerű fények. Radioaktív sugárzás, mágneses és elektromágneses rendellenességek, mikrohullámú sugárzás; szokatlan nyomok a talajon (nyáron és télen egyaránt). Biológiai jelenségek, amelyek leginkább a növényzetre hatnak (vízelvonás (dehidratálás), égési nyomok, üszkösödés, karbonizálódás stb.), ritka esetben az állatokra és az emberekre is kihatnak a sugárzások (bőrpirosodás, égések, hányinger, szédülés, fejfájás, mértéktelen szomjúság).

Adrian Pătruţ és Alexandru Stift

Az erdő területén számos UFO felbukkanást is dokumentáltak, az egyik leghíresebb fotó 1968-ban készült, Emil Barnea felvételét a tudósok hitelesnek nyilvánították, a fotó az azt követő napokban a külföldi médiákat is bejárta.

Ezek mellett beszámoltak még óriási vörös békákról, fekete kriptákról, amelyek éjjelente megnyílnak, a fák mormogásáról, segítségkérő kiáltásokról, fák között felbukkanó emberi arcokról, sőt még eltűnésekről is.

Adrian Pătruţ egy interjúban azt nyilatkozta, hogy ha valaki kétségekkel megy az erdőbe, és nem hisz a hely természetfeletti hatalmában tíz alkalommal is visszatérhet, semmilyen jelenségnek sem lesz tanúja. De az, aki, meg van győződve arról, hogy az erdőben szokatlan jelenségek történnek már az első látogatás alkalmával találkozhat a paranormális aktivitással.

 Ha az erdő misztikuma nem csak Nicolas Cage érdeklődését keltette fel, hanem a tieteket is, ne feledjétek, hogy csak hinni kell benne és megtörténik.

Jó vadászatot!

hoia-baciu-forest-romania_1.jpg

 

Az interjú, amelyben Nicolas Cage a Hója erdőben tett látogatásáról mesél (0:55-től)

A bejegyzés trackback címe:

https://jonagykanal.blog.hu/api/trackback/id/tr9313397463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása